Extra E-learningpakket Corona-crisis

Leveranciers van e-learning modulen helpen de ziekenhuizen mee door extra e-learningmodulen en AskMe-onderwerpen, die betrekking hebben op zorg voor Corona-patiënten, gratis aan te bieden.

Dit aanbod heeft de Academie verwerkt in twee overzichten voor de zorgprofessionals in het Antonius: E-learning + AskMe, met als inhoud:

• Pakket met verkorte e-learning modulen van onze reguliere leverancier TCG
  • Pakket met e-learning modulen van ExpertCollege
  • E-learning en AskMe-onderwerpen die het Antonius al in gebruik heeft.

De e-learningmodulen zijn voor de medewerkers als pakket te vinden in de Catalogus van het Leerplein: ‘Extra e-learning pakket Corona-crisis’. Bij deze e-learnings is een disclaimer opgenomen met de waarschuwing dat de Antoniusprotocollen altijd leidend zijn.

Voor de extern aangeboden AskMe-onderwerpen geldt dat deze voor gebruik in het Antonius eerst gecheckt en zonodig aangepast moeten worden omdat hierin hele gerichte taakinstructies staan. Die kunnen afwijken van de Antonius werkwijze. Voor aanpassing van een AskMe onderwerp is de inzet van inhoudsexperts noodzakelijk. Dit kunnen ook verpleegkundigen zijn van afdelingen die niet direct bij de Corona-zorg betrokken zijn en mogelijk meer beschikbaar zijn.

Het verzoek is om gewenste AskMe onderwerpen en andere zaken mbt de inzet van elearnings af te stemmen met de eigen opleidingsfunctionaris van de Academie.

Naast het beschikbaar maken van deze extra e-learnings en AskMe-onderwerpen ontwikkelen meerdere mensen van de Academie op dit moment allerlei e-learnings (zoals modulen, instructiefilms en AskMe’s) mbt Corona-zorg (zie het Intranet). Ook dit doet de Academie samen met inhoudsexperts uit de praktijk.

E-learning over het Coronavirus beschikbaar in de catalogus.

Zoek in de catalogus op COVID en je vind een e-learning over het coronavirus.

Deze e-learning behandelt:

- Wat je moet weten over dit virus
- Welke preventiemaatregelen belangrijk zijn
- Hoe je collega's, vrijwilligers en bezoek kunt aanspreken op hygiëne
- Hoe je elkaar kunt helpen met betreking tot infectierisico's.

Gebruik uitsluitend Moxilla Firefox of Google Chrome voor het Leerplein binnen het Antonius netwerk.

Om problemen te voorkomen met het werken op het Online Leerplein Antonius is het raadzaam om uitsluitend Google Chrome of Firefox te gebuiken binnen het Antonius netwerk.

In de thuissituatie (zonder VPN) kun je ook het beste Firefox of Google Chrome gebruiken.

Bereikbaarheid HELPDESK Academie

De helpdesk van de academie voor het Leerplein (inclusief Bekwaamheidspaspoort) en opleidingsportfolio PE-online is bereikbaar via:
- Tel: 088 320 01 81, verkort: (50181)
- E-mail: helpdeskacademie@antoniusziekenhuis.nl

De helpdesk van de Academie voor het leerplein en het opleidingsportfolio van PE-online is met één telefoonnummer altijd tijdens kantooruren bereikbaar. Gebruik voor de telefonische hulpvraag alleen en uitsluitend dit nummer: 088 320-01 81, verkort: (50181).

Of uitsluitend via het e-mailadres: helpdeskacademie@antoniusziekenhuis.nl